O atmosfera care este prea uscata nu este recomandata pentru sanatatea copilului. Aceasta atmosfera apare in timpul iernii, cand sursele de caldura sunt pornite si, de asemenea, in timpul verii datorita aerului conditionat cauzand disconfort, respectiv uscarea mucoaselor nazale, gat uscat si nas infundat. Pentru a remedia aceasta situatie, este recomandat sa ridicati umiditatea aerului fara a ridica temperatura aerului. Un umidificator de aer de camera cu vapori reci sau calzi, cu ultrasunete sau cu functii de ionizare sau purificare, este necesar atat vara dar si iarna, atunci cand aparatele de aer conditionat sau aparatele de incalzit usuca aerul, cauzand iritarea cailor nazale.
Mulţi consumatori cred că aceste umidificatoare de aer sunt bune doar vara, atunci cand este cald si aerul uscat. Ei bine total gresit, de un umidificator al aerului de camera ai nevoie atat vara cat si iarna, atunci cand, aerisirea locuintei o faci mai rar, iar caloriferul duduie si usuca aerul din camera. Controlul umiditatii aerului garanteaza conditii optime de mediu atat acasa dar si in clinici medicale, spitale, laboratoare, birouri sau biblioteci.
Umidificatoarele de aer sunt recomandate a fi folosite atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, intrucat in functie de specificatiile acestora nu doar imbunatateste circulatia aerului pe caile respiratorii respectiv rezolva problema uscaiunii gatului dar si purifica aerul si ajuta in cazul racelilor sau bronsitelor. Nu plecati de la ideea ca umidificatoarele de aer sunt recomandate doar pentru bebelusi si copii mici, acestea asigura confortul atat de necesar in mediul de acasa pentru toata familia. Vei regasi aici o gama variata de umidificatoare de aer pentru camera la cele mai mici preturi din piata, umidificatoare bazate pe aer cald sau aer rece (cele cu tehnologia de aer rece sunt ideale pentru bebelusi intrucat inlatura riscul eventualelor arsuri provocate de aburii fierbinti), umidificatoare cu functii de purificare si ionizare a aerului ce pe langa confortul umiditatii asigura si reducerea consistenta a prafului si bacteriilor din aer. In cazul in care iti doresti un umidificator de aer de calitate, iti recomandam unul cu functie de ionizare si purificare, cu higrometru digital ce permite alegerea nivelului dorit de umiditate din camera, cu programare prin telecomanda a orelor de functionare precum si cu un rezervor cu senzor de apa suficient de mare astfel incat sa nu fi nevoit sa il setezi prea des.