Meccano este un sistem original de constructie inventat in Marea Britanie de catre Frank Hornby in anul 1898 si consta in folosirea unor benzi metalice, roti, suruburi, piulite, mici motorase, ce, inteligent imbinate te ajuta sa construiesti machete, modele sau chiar echipamente mecanice. Initial denumit Mechanics Made Easy in 1901, seturile de constructie Meccano au fost produse din 1908 pana in 1980 in Anglia de catre Meccano Ltd., in zilele noastre jucariile de construcite Meccano sunt produse mai ales in Franta si China. Seturile de constructie “Erector Sets” vandute masiv pe piata Statelor Unite, sunt de fapt seturile Meccano produse de catre Meccano SN, membra a grupului japonez Nikko Group.

Societatea internationala Meccanomen a fost fondata in 1989 in Anglia, la noua ani distanta dupa inchiderea ultimei fabrici Meccano pe teritoriul englez, in Liverpool. Astazi, aceasta organizatie este considerata drept replica moderna a sistemului Guild, avand peste 600 de membrii in mai mult de 30 de tari. Mii de entuziasti ai jucariilor si seturilor de constructie Meccano, sute de site-uri ce acopera istoria Meccano si zeci de reviste si cercuri de lucru Meccano apar in intreaga lume, an de an. Revistele si almanahurile dedicate Meccano prezinta tutoriale de constructie, de la cele mai simpliste pentru incepatori pana la modele complexe, imense de masinarii Meccano (Construction Quarterly, International Meccanoman si instructiunile Meccano ModelPlans.

Pentru entuziastii si nostalgicii Meccano dar si pentru copiii ce vor sa duca experienta seturilor de constructie la un alt nivel, mai aprofundat, mai complex, mai util si mai ingineresc, va recomandam jucariile si seturile de constructie Meccano. Vei regasi mai jos o colectie de jucarii si seturi Meccano, disponibile la cele mai mici preturi pe rafturile magazinelor online din Romania. Spor, rabdare si imaginatie!