Mobilier complet pentru camera copiilor, ansambluri de calitate patut copii si adolescenti, noptiera cu sertare, dulapuri si soldati de camera, birouri, scaune si masute pentru a crea o atmosfera cat mai calda camerei copilului.

Camera copilului este foarte importantă în buna dezvoltare şi educaţie a lui, dat fiind faptul că acolo îşi petrece o mare parte a timpului. De aceea este bine să amenajaţi acest spaţiu astfel încât să îi oferiţi siguranţă maximă, un loc ideal pentru studiu şi odihnă, dar şi posibilitatea de a-şi lăsa libere imaginaţia şi creativitatea. Pentru ca toate aceste condiţii să fie îndeplinite, cuvântul de ordine în ceea ce priveşte mobilierul destinat copiilor este “funcţionalitate”. Patul, biroul, dulapul şi locul de joacă trebuie incluse într-o singură cameră, într-un mod cât mai atrăgător pentru cei mici. Printre cele mai la îndemână soluţii oferite de producătorii de mobilă se numără mobilierul compact. Este locul în care copilul se joacă, unde primeşte vizite şi este locul său personal, mediul în care se simte în siguranţă. Toate aceste activităţi necesită spaţiu de desfăşurare, iar mobilierul compact se încadrează discret în ambientul camerei, lăsând totodată spaţiul necesar activităţilor de peste zi”.

Factorii principali care stau la baza alegerii mobilierului pentru camerele copiilor sunt calitate şi funcţionalitate, urmate de culoare, mărime şi preţ. Ca materiale de producţie sunt recomandate cele naturale, fără substanţe toxice care să fie uşoare, rezistente, care se curăţă uşor şi nu foarte scumpe dat fiind faptul că o dată cu înainterea în vârstă mobilierul trebuie înlocuit. Sunt indicate colţurile şi marginile rotunjite pentru a evita posibilele accidente.

Culorile reprezintă un element care nu trebuie sa lipsească din camera unui copil. Chiar dacă optaţi pentru pereţi sau mobilier alb, nu uitaţi să adăugaţi şi câteva accesorii colorate. Sunt recomandate nuanţele calde, dar nu există o culoare care să aibă vreun efect concret asupra stării micuţilor. Sunt preferate culorile clasice, dar şi nuanţele de bej, violet, verde, galben sau diverse combinaţii.

Mobilierul compact poate fi accesorizat cu corpuri de iluminat, în diferite culori care să completeze imaginea pe care vreţi să o creaţi. În acelaşi scop se poate opta pentru perdele şi covoare cu diverse modele, fără a încărca prea mult camera.