Jucarii confectionate din lemn precum cele cu care ne jucam in copilaria noastra. Da, e cert că jucăriile din lemn au avut succes la generații întregi de copii. Ele încă se bucură de succes destul de mare, cu toate ca în ziua de astăzi piață este sufocată de jucării din plastic, jocuri virtuale sau alte materiale cu un nivel crescut de toxicitate.

În urma unor evaluari s-a constat că cei mici sunt mai atrași de jucăriile din lemn decât de cele din plastic, cu toate că acest lucru nu a putut fi explicat științific, jucăriile din lemn au acel „je ne sais quoi” ce încurajează folosirea imaginației și creativității prin explorare și atingere directă a jucăriilor.

Parerea mea este ca cel mai important avantaj este dat de faptul că jucăriile din lemn sunt ecologice. Lemnul nu este toxic precum plasticul. Jucăriile din lemn sunt colorate cu vopseluri non toxice, pe bază de apa. Este adevărat că, uneori, jucăriile din lemn pot ajunge la costuri mai mari față de cele din plastic, însă consider că această diferență de preț este justificată, având în vedere numeroasele avantaje pe care le au jucăriile din lemn care sunt vesele, durabile, atrăgătoare, stimulează imaginația, creativitatea încurajand invatarea prin joacă.