Un patut pliabil poate reprezenta o alegere buna in cazul in care nu dispuneti de prea mult spatiu in camera copilului sau daca doriti sa oferiti un confort suplimentar bebelusului atunci cand sunteti plecati in concediu. Patuturile pliabile sau pliante se monteaza si demonteaza facil si ocupa foarte putin spatiu atunci cand sunt demontate, motiv pentru care pot fi transportate cu usurinta, oriunde. Un patut pliant dispune de saltea si in functie de model de de spatii de depozitare a jucariilor sau a articolelor specifice de puericultura, nivel suplimentar, capotina sau bara pentru jucarii.

Pe langa faptul ca patutul pliant devine util atunci cand sunteti in concediu, un alt avantaj al patuturilor pliabile fata de patuturile clasice confectionate din lemn este lipsa gratiilor, facand astfel imposibila excaladarea patutului de bebelusul pana la o anumita varsta, neexistand nici riscul de a isi prinde corpul intre gratii. Daca constatati ca salteaua patutului (de regula vin cu saltea din spuma poliuretanica si placaj impartit in 4 sectiuni astfel incat sa se poata plia) nu este suficient de ferma, puteti sa folositi o saltea pliabila speciala din fibra de cocos, o saltea recomandata de altfel pentru a oferi bebelusului pozitia perfecta in primele luni, atunci cand coloana vertebrala nu este inca suficient formata.

Merita mentionat ca un patut bebe pliabil este recomandat ca o alternativa temporara, un pat secundar. Nu poate oferi bebelusului confortul pe care il confera un patut clasic din lemn.