Lego Ninjago (seria de jucarii fiind prezentate LEGO NINJAGO) Comandanții Spinjitzu este o linie de jucarii de constructie Lego cu cateva elemente si motive din seria LEGO Ninja anterioara. Există totusi mai multe modificări față de seriile anterioare precum eliminarea Shogunilor și a bandiților, introducerea lui Skulkin, Serpentine, a Armatei de piatra, Armatei Nindroid sau a cavalerilor Anacondrai. De asemenea, de remarcat este faptul ca au fost incluse vehicule de razboi avansate, care implică un scenariu mai modern decât cele folosite in Japonia feudală asa cum seria Lego Ninja ne-a obisnuit.

Dragonii au devenit recent o parte semnificativă a colectiei de jucarii LEGO Ninjago. Un Dragon element a fost introdus pentru fiecare Ninja. Cu toate acestea, au migrat în curând la Spirite si dragonul cu patru capete Ultra Dragon. Acest dragon a fost imediat folosit de Ninja-ul verde, Lloyd. Ninjago a introdus mai târziu Dragonul de Aur, un animal luptă vechi dat la Lloyd, transmis de primul maestru Spinjitzu Maestru, MechDragon, o creatură cibernetica construita de Digital Overlord pentru a il prinde pe Ninja de Aur; Titanium Dragon, un dragon element aparținându-i lui Titanium Ninja, Zane; și Morro Dragon, un TBA aparținându-i lui Morro. Fiecare dragon (cu excepția MechDragon, Titan Dragon, și Morro Dragonul) lansează o sferă cap de dragon, ce se poate folosi in lupta.

Seria LEGO Ninjago a început în 2011, cu un film trailer și o gama larga de seturi LEGO, concentrându-se pe luptele Ninja cu armata Skulkin. După succesul avut, un serial TV de desene animate a fost realizat în 2012. Desi lupta finala intre Lloyd si Digital Overlord ar fi trebuit sa fie sfarsitului serialului Ninjago, un nou sezon, al treilea, a fost lansat in 2014 (Rebooted) oferind o tema mai futurista. Serialul de desene animate Ninjago va avea un al patrulea sezon in 2015, un film in 2016 si s-a anuntat deja o continuare pana in 2018. Pana atunci insa, va recomandam seturile de jucarii din colectia LEGO Ninjago disponibile la cele mai mici preturi in magazinele online de jucarii romanesti.