Scaune auto pentru bebelusi. Cele mai importante 7 lucruri de știut despre siguranța copiilor în scaunele auto:
1. Scoicile sau scaunele auto din categoria de greutate 0-13 kg se instalează întotdeauna pe bancheta mașinii cu spatele la direcția de mers . Restul de scaune auto pentru copii sunt plasate cu fața la directia de mers.
2. Centurile de siguranță trebuie să fie bine stranse pe corpul copilului, astfel incat sub centura sa intre maxim un deget.
3. Este interzisa plasarea de paturi, perne, geci, sub copil in scaunul auto. De asemenea, nu este recomandata plasarea copilului in scaunul auto imbracat in haine pufoase, costume groase, geci de iarna usor de comprimat
4. Atentie la extinderea scaunului auto, in cazul scaunelor pentru un interval de greutate extins. Intotdeauna copilul trebuie sa aiba capul intre pernele tetierei .
5. Pentru scaunele auto fara centura proprie trebuie verificate zonele unde centura masinii trebuie pozitionata, astfel incat copilul sa nu fie pus in pericol
6. Nu folositi scaune auto vechi primite de la prieteni, cunostinte sau achizitionate after-market. Ele pot pune in pericol viata copiilor.
7. Intotdeauna cititi instructiunile de utilizare ale scaunului auto