Salteaua este la fel de importanta ca si patutul bebelusului, de aceea este recomandabil ca ambele articole sa fie achizitionate impreuna pentru a se potrivi cat mai bine. Tinand cont insa de faptul ca masurile unui patut pentru copii sunt deja standardizate si saltele de asemenea, nu veti avea nicio problema daca le cumparati separat, mai ales daca va doriti o salteluta mai speciala.

Exista mai multe tipuri de saltele in functie de materialele din care sunt confectionate: cele mai ieftine din spuma si modelele cu arcuri sau pe baza de fibre naturale (din iarba sau cocos). Toate cele trei tipuri de saltele, daca sunt de calitate, isi vor pastra forma datorita elasticitatii, nu vor crea probleme spatelui bebelusilor oferind un suport excelent bebelusilor si copiilor mici.

Salteaua din spuma trebuie sa fie cat mai densa. Salteaua din fibra de cocos, realizata din componente naturale isi va pastra forma vreme mai indelungata iar aerul circula cu usurinta printre fibrele de cocos, deci salteaua nu necesita orificii pentru ventilare (atat de necesare in cazul saltelelor de spuma ce creaza o problema: cea a transpiratiei). Mai scumpe decat variantele pe baza de spuma sau de cocos, insa mai rezistente, saltelele pe arcuri se evidentiaza prin fermitatea de care dau dovada, acest lucru datorandu-se numarului arcurilor pe care il contin. Este recomandabil a alege o saltea cu 135-150 de arcuri de calibru 15.5 sau chiar mai mic.

Atunci cand cumperi o saltea pentru patutul bebelusului asigurate ca aceasta a fost omologata, iar cele din fibre naturale trebuie certificate pe baza Standardului Global pentru Textilele Organice. Iti recomanda saltele pentru patutul bebelusilor de mai jos, modele de calitate prezente in oferta magazinelor online din Romania.