Scaunul de masina este exclus pentru un bebe de 2 luni, scoica fiind cea mai indicata. Landoul de asemenea poate crea probleme intrucat sunt putine si deloc ieftine cele care pot fi fixate in autoturism in conditii de maxima siguranta pentru bebelusi. Si ca sa nu uit, scoica auto ofera siguranta mai mare atunci cand se pune cu spatele la sensul de mers.

Scoicile sau scaunele auto din categoria de greutate 0-13 kg pentru bebelusi si copii mici se instalează întotdeauna pe bancheta mașinii cu spatele la direcția de mers. Restul de scaune auto pentru copii sunt plasate cu fața la directia de mers. Centurile de siguranță trebuie să fie bine stranse pe corpul copilului, astfel incat sub centura sa intre maxim un deget. Este interzisa plasarea de paturi, perne, geci, sub copil in scaunul sau scoica (cosul pentru bebelusi) auto. De asemenea, nu este recomandata plasarea copilului imbracat in haine pufoase, costume groase, geci de iarna usor de comprimat.

Vezi selectia de cosuri si scoici auto pentru bebelusi 0-13kg pregatita pentru micutul tau de magazinele online din Romania.